.
.
.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Ο Δήμος Φλώρινας καθιέρωσε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” ως ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με ποιοτικές και ποικίλες εκδηλώσεις που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, τόσο οι συνδημότες, όσο και οι επισκέπτες της περιοχής.
Οι δεκάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις που προγραμματίζει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Φλώρινας, γίνονται αφορμή να συναντηθούν ντόπιοι και επισκέπτες και όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να γνωρίσουν, κυρίως, οι επισκέπτες, την παράδοση, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, παραδοσιακά συγκροτήματα της περιοχής, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις καλλιτεχνών, παιχνίδια, δράσεις για παιδιά, εκδηλώσεις για την νεολαία, την τρίτη ηλικία και τα ΑμεΑ πλαισιώνουν κάθε χρόνο το πολιτιστικό πρόγραμμα.
Παράλληλα με το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Φλώρινας, διεξάγονται και τα “Πρέσπεια”, τον μήνα Αυγούστο, εκδηλώσεις οι οποίες συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν καθιερωθεί ως θεσμός, ο οποίος αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της περιοχής, μιας και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου για να τις παρακολουθήσει.
Στόχος του Δήμου είναι πέρα από τις στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης που προσφέρει το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”, να καθιερώσει νέα πολιτιστικά και καινοτόμα δρώμενα τα οποία θα αναδεικνύουν την τοπική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

KEIMENO: Χρήστος Τέγος
ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΤΕΔΚ Ν. Φλώρινας:2002-2021
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Αρχείο Δήμου Φλώρινας

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο