.
.
.

Το Χοροθέατρο

Το Τμήμα Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας λειτουργεί από το 1995 και έχει μία σταθερή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Διδάσκεται έντεχνος εκφραστικός χορός (με στοιχεία μπαλέτου και σύγχρονου χορού) και χορογραφίες πάνω σε ποιοτικές μουσικές της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.
Παρουσιάζει παραστάσεις χορού κάθε χρόνο 2 φορές (η μία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας). Έχει ανεβάσει πολλές παραστάσεις στην πόλη, ενώ έχει ανεβάσει και δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ομάδες μαθητριών από την ομάδα Χοροθεάτρου συμμετείχαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Κατά τους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του 2006 απέσπασαν βραβεία ενώ το Μάρτιο του 2007 αποσπώντας τα πρώτα βραβεία συμμετείχαν στη Μαθητική Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης στην Αθήνα που οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.
Διατηρεί βεστιάριο και συντηρεί την αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου, που του παραχωρείται από το Δήμο για τις πρόβες και τα μαθήματα Χορού.
Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες για έναν τέτοιου είδους καλλιτεχνικό χορό με απαιτήσεις και δυσκολίες τα άτομα που συμμετέχουν (μαθήτριες δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σπουδάστριες ΙΕΚ, φοιτήτριες, καθηγήτριες) διακρίνονται για τον ζήλο και την αγάπη γι’ αυτό που μαθαίνουν.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας 

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο