.
.
.

Οι Λατινοαμερικάνικοι – Ευρωπαϊκοί Χοροί

Στη Λατινική Αμερική το κάθε ένα είδος μουσικής ταυτίζεται με έναν αντίστοιχο χορό. Είναι όλοι ζωντανοί ρυθμοί με φινέτσα και εκρηκτικότητα. Αυτό που σήμερα λέμε «λατινοαμερικάνικη μουσική» είναι ένα μείγμα παραδοσιακής μουσικής των ιθαγενών λαών με  αφρικανικά (νέγρικα) ακούσματα επηρεασμένη από την ευρωπαϊκή, κυρίως ισπανική, μουσική.
Ο όρος ‘Latin’ περιγράφει γενικά Λατινο-αμερικανικούς χορούς, περιλαμβάνει όμως και τον Ισπανικό χορό Flamenco, ο οποίος δεν έχει ρίζες σε καμία χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όλοι οι latin χοροί έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Κάθε χορός έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλο στυλ, άλλη τεχνική, άλλη έκφραση.
Οι αυθεντικοί Λατινικοί χοροί περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων, τους χορούς Son, Bolero, Cha Cha, Rumba, Bomba, Plena, Salsa, Mambo, Cumbia, Merengue, Bachata, Samba, Gafiera, Lambada, Pagode, Tango, Milonga, όλοι τους με προέλευση χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Οι Latin χοροί χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια, είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό από τους Ευρωπαϊκούς χορούς, είναι περισσότερο αισθησιακοί και δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση.
Στη Φλώρινα διδάσκουν χορούς Latin τοπικοί σύλλογοι. Στόχος τους είναι η μετάδοση της γνώσης του χορού με παιδαγωγικό και δημιουργικό τρόπο. Σκοπός τους είναι να μεταδώσουν την αγάπη και τη μαγεία του χορού στους μαθητές τους.
Κάθε χρόνο οργανώνονται παραστάσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου.

ΚΕΙΜΕΝΟ:  Χρήστος Τέγος.

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο