.
.
.

ΦΛΩΡΙΝΑ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΑΛΩΝΑ – ΒΙΓΛΑ

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1533m
ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΝΑΙ
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 32,66km
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 3h 30min
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 982m
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΔΥΣΚΟΛΗ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΤΕΡΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Ξεκινάμε από το Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας με κατεύθυνση τον οικισμό των Αλώνων. Στην πορεία  και στα δεξιά, θα συναντήσουμε τον οικισμό Σίμος Ιωαννίδης.
Προσπερνάμε τον οικισμό και μετά από 400 μέτρα περίπου, στα δεξιά μας θα συναντήσουμε το ξεκίνημα του γαλλικού δρόμου. Στρίβουμε προς τα δεξιά στο χωματόδρομο και αρχίζουμε την ανάβαση.
Στην πορεία μας θα συναντήσουμε μία ποτίστρα για ζώα. Στο σημείο αυτό θα ακολουθήσουμε τον αριστερά κατηφορικό χωματόδρομο, ο οποίος θα μας οδηγήσει στον οικισμό των Αλώνων.
Διασχίζουμε τον οικισμό και ακολουθούμε τον ανηφορικό χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στο 17ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Βίγλας Πισοδερίου. Στη συνεχεία στρίβουμε αριστερά στον ασφαλτόστρωτο δρόμο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο που είναι και ο τελικός μας προορισμός.
Για την επιστροφή κατηφορίζουμε από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το 15ο χιλιόμετρο(Διασταύρωση προς Ακρίτα). Στα δεξιά μας θα δούμε έναν κατηφορικό χωματόδρομο και τον ακολουθούμε. Είναι ο γαλλικός δρόμος που κατηφορίζοντάς τον θα μας οδηγήσει στον δρόμο Φλώρινας – Αλώνων. Στρίβοντας αριστερά, θα οδηγηθούμε στη Φλώρινα, στο σημείο της αφετηρίας μας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
1- Ο γαλλικός δρόμος 
2- Ο οικισμός των Αλώνων 
3- Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας- Πισοδερίου
4- Η απίστευτη φυσική ομορφιά της διαδρομής

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αλέξανδρος Τσορμπάρης

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο