.
.
.

Το περιαστικό δάσος του “Αγ. Παντελεήμονα”

Το περιαστικό δάσος του λόφου του “Αγ. Παντελεήμονα”, είναι ο κύριος πνεύμονας της πόλης. Έχει έκταση 3.750,00 στρ. και μέγιστο υψόμετρο 1215 μέτρα.
Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης, συναντάμε υπέροχα μονοπάτια φυσικού κάλλους που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υπέροχη θέα της πόλης. Από το σημείο του Σταυρού το φθινόπωρο και την άνοιξη όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός είναι ορατά τα βουνά της Κοζάνης μέχρι και ο Όλυμπος.
Είναι ιδανικός προορισμός για πρωινούς ή απογευματινούς περιπάτους. Ένα δίκτυο μονοπατιών και δρόμων μας προσφέρει τη δυνατότητα για περίπατο, βόλτες με ποδήλατο και πικ-νίκ σε ένα καταπράσινο περιβάλλον σε τόσο κοντινή απόσταση, σχεδόν μέσα στην πόλη.
Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί μέσα στο δάσος, επιλέγοντας και εξερευνώντας διάφορες διαδρομές. Σε όλο το μήκος των διαδρομών θα βρει κιόσκια, παγκάκια, πηγές και βρύσες. Στην πορεία του θα συναντήσει τον αρχαιολογικό χώρο (Ελληνιστική πόλη) και τα ξωκκλήσια του Αγ. Παντελεήμονα, του Αγ. Δημητρίου, της Αγ. Κυριακής, με κατάληξη την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Σταυρός, ο οποίος έχει ύψος 33 μέτρα και το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, σε υψόμετρο 1020 μ περίπου στη θέση “κούλα”, σε μία μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία, με πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο και στα γύρω βουνά.

ΚΕΙΜΕΝΟ Χρήστος Τέγος

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο