.
.
.

Λαογραφική Συλλογή Φλαμπούρου

Σημείο αναφοράς της ιστορίας και των χαρακτηριστικών του χωριού και των κατοίκων του είναι η Λαογραφική Συλλογή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου “Το Φλάμπουρο”, ο οποίος απέκτησε προσφάτως ένα μικρό κτίριο στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου στεγάζει τη Λαογραφική Συλλογή του χωριού.
Φτιαγμένο με αγάπη και συγκίνηση από τα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους του χωριού, το λαογραφικό μουσείο Φλαμπούρου,  αποτελεί δείγμα του καθημερινού αγώνα επιβίωσης των κατοίκων, που «πάλεψαν» με τη γη και τα στοιχεία της φύσης για να καταφέρουν να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν.
Ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε μια βιωματική εμπειρία, που ξετυλίγεται μπροστά του και αφορά τα τοπικά επαγγέλματα  που τείνουν να εκλείψουν, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για την επεξεργασία της πέτρας στο κτίσιμο των σπιτιών, εργαλεία για την καλλιέργεια της γης και της κτηνοτροφίας, καθώς και πολλά σκεύη από την καθημερινή τους ζωή.
Στο μικρό και καλοφτιαγμένο αυτό χώρο βρίσκει κανείς  άροτρα, οικιακά σκεύη, αργαλειούς, παλιά ραδιόφωνα, νομίσματα, υφάσματα, τις παραδοσιακές φορεσιές του χωριού, φωτογραφίες   και πλούσια άλλα εκθέματα  μιας άλλης εποχής.

ΚΕΙΜΕΝΟ:  Χρήστος Τέγος
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Αρχείο Χρήστου Τέγου 

 

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο