.
.
.

Η Ιππασία

Η ιππασία είναι ένα από τα πιο ευγενή αθλήματα. Διαμορφώνει σωστούς κι υπεύθυνους χαρακτήρες, με σεβασμό στα ζώα και τους ανθρώπους, με ευαισθησίες και αγάπη για το περιβάλλον.
Δραστηριότητες, όπως η περιήγηση στο δάσος με άλογο, έχουν αρχίσει να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους. Συνήθως οι εκδρομές αυτές γίνονται με τη συμμετοχή αρχάριων ιππέων. Οι διαδρομές με εκπαιδευμένα άλογα μέσα στο δάσος ή πλάι στο ποτάμι, δίνουν στον αναβάτη την αίσθηση της επαφής, της συνεργασίας με ένα από τα πιο υπερήφανα ζώα της φύσης. Μαθαίνεις να ισορροπείς και να ελέγχεις το κορμί σου, γυμνάζεις το σώμα σου, ενώ πολλά περισσότερα είναι τα ωφέλη της ψυχικής υγείας.
Για το λόγο αυτό, εξάλλου, έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, η θεραπευτική ιππασία, που συμβάλει στη σωματική και ψυχική αποκατάσταση ενός ανθρώπου, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά ή ψυχοσωματικά προβλήματα.
Ο Ιππικός Όμιλος Φλώρινας και κάποιες μικρές επιχειρήσεις διαθέτουν χώρους όπου μπορείτε να πάρετε τα πρώτα σας αναγνωριστικά μαθήματα ιππασίας, τις απαραίτητες οδηγίες ιππικής συμπεριφοράς, για να μπορέσετε να κουμαντάρετε ένα άλογο στη φύση, και έτσι να προχωρήσετε σταδιακά στην καθιερωμένη βόλτα σε βουνό.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Χρήστος Τέγος

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο