.
.
.

Η Τοξοβολία – Σκοποβολή

Τον Οκτώβριο του 1993, ιδρύεται η πρώτη σκοπευτική ομάδα τοξοβολίας στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας με προπονητή τον κ. Στυλιάδη Κωνσταντίνο, μέλους του ΣΚΟΑΑΠΘ (Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων ΑΠΘ.)
Αρχικά οι προπονήσεις γινόντουσαν τον χειμώνα στο γυμναστήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και το καλοκαίρι στον χώρο της μπουάτ (ζωολογικός κήπος). Σ’ αυτόν τον χώρο έγινε το 1ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στις 28/08/94. Ο αγώνας ήταν ανοιχτού χώρου, 60 βέλη από απόσταση 25 μέτρα, σύμφωνα με τις διατάξεις της FITA. Κατόπιν οι προπονήσεις γινόντουσαν στο γήπεδο της Δροσοπηγής, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας ½ FITA τον Οκτώβριο του 1994 και τον Οκτώβριο του 1995.
Η δράση της ομάδας τοξοβολίας της Λ.Π.Φ. συνεχίστηκε με πολλές συμμετοχές σε πανελλήνιους αγώνες μέχρι το 2001 που έγινε αναστολή λειτουργίας της ομάδας τοξοβολίας και χρησιδανεισμός των τόξων της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στον ΣΚΟΑΑΠΘ.
Το 2014 ιδρύεται η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας.
Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας σήμερα διαθέτει τρία τμήματα και έχει δημιουργήσει ένα κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων Σταθερού Στόχου και ένα υπαίθριο σκοπευτήριο Πρακτικής Σκοποβολής έντεκα σταδίων. Παράλληλα, έχει προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διοργάνωση Πανελληνίων Αγώνων Τοξοβολίας.
Μαθήματα σκοποβολής και τοξοβολίας γίνονται δύο φορές την εβδομάδα .

ΚΕΙΜΕΝΟ: Χρήστος Τέγος
ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1) Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
2) Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη.

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο