.
.
.

Η Ποδηλασία

Η περιοχή του Δήμου Φλώρινας περικλείετε από τρία μεγάλα βουνά, τα όρη Βαρνούντας, Βέρνον, Βόρας και ανάμεσα τους εκτείνετε η πεδιάδα της Πελαγονίας.
Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η περιοχή της Φλώρινας είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος, λόγω της ποικιλίας των διαδρομών που προσφέρει.
Η ποδηλασία στη Φλώρινα συναντάται σε τρεις βασικές μορφές :
α) Στην ερασιτεχνική ποδηλασία, που εκφράζετε μέσα από βόλτες στον αστικό ιστό και σε διαδρομές προς τα χωριά της περιοχής, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.
β) Στην ποδηλασία βουνού (mountain bike) που η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους την καθιστά ως ένα σημαντικό προορισμό για το άθλημα αυτό, αφού στην περιοχή υπάρχουν καταπληκτικές διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, που προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις, υπέροχη θέα και εμπειρία, και
γ) Στην αγωνιστική ποδηλασία και στους αγώνες που την πλαισιώνουν, με πιο διαδεδομένους τους αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην περιοχή της Δροσοπηγής (drosopigi race).
Ο ποδηλατικός τουρισμός στη Φλώρινα προσφέρει στον επισκέπτη μια διαφορετική εμπειρία, αφού μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο στη φύση ώστε να ανακαλύψει τα τοπία και τον πλούτο της περιοχής, γνωρίζοντας έτσι μια διαφορετική πλευρά της Φλώρινας.
Περιπλανηθείτε στην πόλη, στον κάμπο, στα βουνά και στα σοκάκια των χωριών και ανακαλύψτε τις κρυμμένες  ομορφιές τους.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Χρήστος Τέγος.

top
Μετάβαση στο περιεχόμενο